Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

Shazam VS SoundHound




Έχεις βγει ένα βράδυ με την παρέα σου για ποτάκι, για clubbing ή παίζει ένα κομμάτι στο ράδιο που σου κάνει το the click και κλασικά ο παρουσιαστής δεν σου λέει τον τίτλο του. Τι κάνεις?
Έχει δύο επιλογές, Shazamάρεις ή Soundhoundάρεις.
Ποιο απ' τα δύο έχει τις περισότερες πιαθανότητες να μην σε απογοητεύσει, να αναγνωρίσει το κομμάτι και να την πεις στο ραδιο-παρουσιαστή?

User Interface

Λίγο ως πολύ γνωστό στους περισσότερους το Shazam με το μπλε χρώμα του να κυριαρχεί στα μενού του. Ανοίγεις την εφαρμογή και σε καλωσορίζει το μεγάλο S για να κάνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται την αναγνώρισή σου. Αφού γίνει η αναγνώριση σου βγάζει το Album του κομματιού, δυνατότητα να το αγοράσεις μέσω του Xbox Music, τους στίχους του και βίντεο στο YouTube για να το απολαύσεις.





Το SoundHound είναι στην ίδια λογική, με μικρές διαφορές. Πρώτα απ' όλα σαν θέμα χρησιμοποιεί το πορτοκαλί. Έχει μόνο μια μικρή διαφορά στη διάταξη του μενού αφού έχεις κάνει την αναγνώριση. Στη μία καρτέλα έχει τις πληροφορίες του τραγουδιού, ενώ σε άλλη έχει τους στίχους. Γενικά η διάταξη του μένου δεν είναι top-down αλλά οριζόντια. Δεν έχει βίντεο από το YouTube αλλά έχει την τοποθεσία που έκανες την αναγνώριση, όσο χρήσιμο είναι αυτό.




Επιτυχία αναγνώρισης

Το πιο σημαντικό κομμάτι του VS. Ποια εφρμογή απ' τις δύο θα χρησιμοποιήσεις για να αναγνωρίσεις το τραγούδι που σου αρέσει?
Οι δύο εφαρμογές  δοκιμάστηκαν σε 20 τραγούδια και κομμάτια, διαφόρων ειδών και με αγγλικούς και ελληνικούς στίχους. Χρησιμοποιήθηκε το Lumia 930 σε απόσταση 20εκ. από ηχείο υπολογιστή. Το  ποσοστό επιτυχίας για το Shazam για ανγνώριση με την πρώτη προσπάθεια, χωρίς δεύτερες δοκιμές, crashαρίσματα και κολλήματα, ήταν 65%. Για το SoundHound? 65%...
Οι δύο εφαρμογές ήρθαν ισόπαλες χωρίς ιδιαίτερες διαφορές ούτε στον τύπο της αναγνώρισης ούτε στον χρόνο της. Ο μέσος χρόνος ήταν περίπου 5 με 6 δευτερόλεπτα και για τις δύο.

Αποτυχίες και bugs

Σε γενικές γραμμές και οι δύο εφαρμογές απέδωσαν το ίδιο και σε αυτό το κομμάτι.
Το Shazam είχε: δύο κρασαρίσματα της εφαρμογής, αναγνώρισε ένα κομμάτι με δεύτερη προσπάθεια και είχε πέντε αποτυχίες αναγνώρισης. Βέβαια δύσκολα παραδέχεται την ήττα του μιας και συνήθως θα σου πει οτι αναγνώρισε το τραγούδι ενώ σου έχει βγάλει πληροφορίες ενός εντελώς άσχετου. Πολύ σημαντικό είναι οτι μετά την πέμπτη αναγνώριση η εφαρμογή δεν έμενε ανοιχτή στο background. Έπρεπε πάντα να την ξεκινήσεις απ' την αρχή.
Το SoundHound είχε: δύο κρασαρίσματα, τοένα καλό όπου κόλλησε η δόνηση της συσεκυής και ξεκόλησε μετα από 5". Επίσης για να αναγνωρίσει δύο τραγούδια χρειάστηκε διπλή προσπάθεια και είχε τέσσερις αποτυχίες αναγνώρισης.

Η κατανάλωση της μπαταρίας ήταν η ίδια και στα δύο, αν λάβουμε υπόψιν ότι το Shazam σπανίως έμενε ανοιχτό στο παρασκήνιο.




Συμπέρασμα

Όπως βλέπουμε οι δύο εφαρμογές είναι αρκετά ισόπαλες και οι όποιες διαφορές μένουν στο ui και στο ότι το Shazam ανανεώνεται και πέρνει αναβθμίσεις ενώ το SoundHound έχει μικρό πλεονέκτημα στο να αναγνωρίζει πιο underground και EDM κομμάτια αλλά έχει να αναβαθμιστεί απ' τον 5/2013 !!!

Στη τελική είνα υποκειμενικό το θέμα. Χρησιμοποιήστε αυτό που σας ικανοποιεί και σας παρουσιάζει τα καλύτερα αποτελέσματα.




 





Πείτε μας, με ποιά εφαρμογή αναγνωρίζετε τα τραγούδια και ποια άλλη θα θέλατε να δειτέ στις σελίδες μας, στη σελίδα μας στο Facebook


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Design by Παραθυρόφιλοι © 2015