Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->


Και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι είσαι μόλις μερικά λεπτά μακριά από το γίνεις αυτός που θα δημιούργησει το σύμπαν από την αρχή: Τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση; Απλά κατεβάζεις το Doodle God: Planet (το οποίο είναι δωρεάν στο Store) και αποφασίζεις εσύ πως θα δημιουργήθει ο κόσμος μας απο την αρχή.

Πρόκειται για ένα ευφυές και πολύ εύκολο στην χρήση παζλ το οποίο παρέχοντας σου μόλις 4 αρχικά στοιχεία: Γη, Φωτιά, Νερό και Αέρα, σε προκαλεί να δημιουργήσεις έναν πλανήτη από την αρχή. Δηλαδή ξεκινάς στην ουσία από 4 στοιχεία και πρέπει να δημιουργήσεις με συνεχείς πολυμερισμούς και ενώσεις τα υπόλοιπα 300+ στοιχεία που αποτελείται ένας ολοκληρωμένος κόσμος. Ναι, ξέρω τι σκέφτεστε όλοι... Σιγά το δύσκολο. Αλλά πραγματικά είναι ένα παιχνίδι που σε θέλει 110% αφοσιωμένο σε αυτό για να καταφέρεις να το ολοκληρώσεις. Πάντα ενώνεις ένα στοιχείο με κάποιο άλλο αλλά δεν σημαίνει ότι πάντα θα πετύχει έναν λογικό ή σωστό συνδυασμό.
Παραδειγματικά: Φωτιά + Νερό = Αλκοόλ(!) και
Αλκοόλ + Άνθρωπος = Αλκοολικός (δεν κάνω πλάκα τώρα)
αλλά και άλλοι πιο λογικοί συνδιασμοί όπως: Μέταλλο + Ενέργεια = Ηλεκτρισμός

Το συγκεκριμένο είδος παζλ (Element Creator - Στοιχειοδημιουργός ντε!) είχε κάνει την παρθενική του εμφάνιση στα DOS με το παιχνίδι "Alchemy" κάτι που πολλοί απο εμάς ούτε που θα θυμόμαστε ή θα μας ήταν αδιάφορο, αλλά έκανε δυναμική εμφάνιση ξανά όταν βγήκε η πρώτη έκδοση του Doodle God (για iOS) το 2010. Από τότε έχουν βγει πάμπολλες διαφορετικές παραλλαγές του συγκεκριμένου παιχνιδιού σε όλες τις πλατφόρμες (iOS, Android, Windows αλλά και σε Flash εκδόσεις για τον browser) και έτσι μπορούν όλοι να το δοκιμάσουν και να αποδείξουν ότι είναι ο καλύτερος δημιουργός του κόσμου. 

Το Doodle God: Planet καταφέρνει να συνδυάζει αρκετές από τις προγενέστερες εκδόσεις του Doodle God που κυκλοφορούν σε μία αρκετά γεματούτσικη εφαρμογούλα και το κυριότερο είναι ότι μας την παρέχει δωρεάν στο κινητό μας. Έτσι έχουμε σε μια εφαρμογή: την βασική έκδοση Doodle God, την έκδοση "τεχνολογία", την έκδοση "μοδέρνες μέρες", την έκδοση "μαγεία" και τέλος σε προκαλεί να αγοράσεις την έκδοση Doodle Kingdom. Επίσης, μας δίνει με την μορφή επιμέρους αποστολών άλλες μικρότερες εκδόσεις (πχ έκδοση Αίγυπτος που αποτελείται από 30-35 στοιχεία ή την έκδοση Άγιος Βαλεντίνος που αποτελείται από 7-8 στοιχεία).



Τώρα επειδή δεν είμαστε o Reymond Baddit από τον "άνθρωπο της βροχής" για να βρούμε όλους τους συνδιασμούς με την πρώτη, το παιχνίδι μας προμηθεύει με hints τα οποία είτε τα ξεκλειδώνεις, είτε τα αγοράζεις με κεραυνούς που κερδίζεις από αποστολές. Το παιχνίδι γίνεται ελαφρώς πιο user friendly και τελικά δεν καταντάς να θες να σπάσεις το κινητό σου γιατί δεν βρίσκεις κάποιο πιθανό συνδιασμό ενώ σου υπολείπονται άλλοι 200 για να τερματίσεις το παιχνίδι. Τα hints ειναι τριών τύπων: τσάμπα συνδιασμός (που είναι και το πιο "ακριβό" στο νόμισμα που χρησιμοποιεί το παιχνίδι που είναι οι κεραυνοί), να σου εμφανίσει τα 2 γκρουπάκια στοιχείων που μπορούν να συνδυαστούν για να βγάλουν κάποιο στοιχείο που μας διαφεύγει και τέλος η εμφάνιση του τελικού στοιχείου χωρίς να εμφανίζει όμως τα συστατικά του μέρη.

Τώρα για να σας κακομάθω και λίγο: υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί κατάλογοι, βιντεάκια, ιστοσελίδες και λοιποί τρόποι να βρείτε τους συνδιασμούς που σας λείπουν καθώς πρόκειται για ένα παλιό παιχνίδι. (δεν πρόκειται να σας τα δώσω στο πιατο ρε τσίπηδες, googlαρετε και λίγο). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσετε από την αρχή τα έτοιμα, αλλά αντιθέτως να προσπαθήσετε μόνοι σας όσο περισσότερο μπορείτε. Στην τελική, είναι ένα παιχνίδι που το έχουμε για να περνάμε ευχάριστα το χρόνο μας όταν δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε.

Ετυμηγορία Παραθυρόφιλων: Καλοφτιαγμένη εφαρμογή, αρκετά προσεγμένη και με έξυπνους συνδυασμούς που θα σε κάνουν τουλάχιστον να χαμογέλασεις σαν χαζός μόνος σου σε κάποια ουρά αναμονής. Από εμάς το 5 στα 5 αστέρια είναι το λιγότερο που μπορούμε να δώσουμε για μια τόσο έξυπνη αλλά ταυτόχρονα και γεμάτη εφαρμογή που μας προκαλεί σε διανοητικό και χιουμοριστικό επίπεδο συνεχώς. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να σας συστήσω να την κατεβάσετε και να δοκιμάσετε να φτιάξετε τον δικό σας κόσμο με τους δικούς σας συνδιασμούς. Και θυμηθείτε ότι υπάρχουν παραπάνω από ένας συνδιασμοί που μπορεί να οδηγούν σε κάποιο στοιχείο! Καλή σπαζοκεφαλία!


Κατεβάστε την από εδώ ή από το διπλανό QR Code

Στείλτε μας ποιο παιχνίδι θέλετε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο να σχολιάσουμε και να βγάλουμε την ετυμηγορία μας στην σελίδα μας στο Facebook.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Design by Παραθυρόφιλοι © 2015