Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

Aυτό το άρθρο είναι ειδικά αφιερωμένο για τους όλους εκείνους που στο παρελθόν έχουν ξοδέψει εκατοντάδες από τις ώρες τους στο Mortal Combat ή σε κάποιο παιχνίδι της σειράς Tekken. Ε, λοιπόν, Shadow Fight 2 είναι ο διάδοχος αυτών των απίστευτων παιχνιδιών κατηγορίας ξύλου, που μας το παρέχει απλόχερα η Nekki. Μόνο ευχαριστημένοι μπορούμε να είμαστε από το τελικό αποτέλεσμα που έχουμε στα χέρια μας και με χαρά μου θα σας παρουσιάσω τα πολλά θετικά και τα ολίγα αρνητικά που παρουσιάζει.

Back story: Ήσουν ο καλύτερος Γιαπωνέζος πολεμιστής όλων των εποχών. Και λέω "ήσουν" γιατί λόγω της απερίγραπτης αλαζονίας σου και πάνω στην φρενίτιδα που σε είχε κατακλίσει για να βρεις έναν άξιο αντίπαλο που να μπορεί να σε κοντράρει, απελευθέρωσες από το Βασίλειο των Σκιών τις πιο καταχθόνιες και καταστροφικές περσόνες της Ιαπωνίας. Αυτές από την χαρά τους που σε είδαν, ξέσκισαν την σάρκα σου και την ψυχή σου και άφησαν μόνο την σκιά σου ελεύθερη να περιφέρεται. Για να ξαναγίνεις όπως ήσουν πρέπει έναν έναν τους πολεμιστές που απελευθέρωσες να τους κατατροπώσεις και να τους ξαναστείλεις εκεί που ανήκουν. Μόνο έτσι θα ξαναλάβεις την ανθρώπινη μορφή σου, αυτήν την φορά πολύ πιο σοφός όμως!

Ανάλυση παιχνιδιού: Πολύ όμορφος σχεδιασμός και έξυπνα στημμένο παιχνιδάκι αφιερωμένο μόνο σε ξύλο ανάμεσα σε δυο σκιές. Οι developers καταφέρνουν να μας θυμήσουν εποχές παλιών μεγαλειών από τις αγαπημένες μας παιχνιδομηχανές και να επαναδημιουργήσουν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι ξύλου βασισμένο σε δικές του αρχές, δικά του θρυλικά combos αλλά και δικά του game styles.

Το παιχνίδι στην ουσία τερματίζει όταν κερδίσεις και τα 6 αφεντικά-πολεμιστές αλλά για να φτάσεις στο κάθε αφεντικό θα περάσεις από την Σκύλα και την Χάριβδη και τον Πολύφημο μαζί. Όσο αυξάνεται το επίπεδο και σου παρέχει το παιχνίδι και περισσότερα όπλα αλλά και perks τόσο πιο δύσκολο γίνεται να κερδίσεις τα αφεντικά αλλά τόσα περισσότερες δυνατότητες έχει για να τους κατατροπώσεις. 

Στο πρώτο επίπεδο-Chapter χρησιμοποιείς μερικά μικρά οπλά (μαχαιράκια, ρόπαλα και σιδερογροθιές), γροθιές, κλωτσιές και λίγες ικανότητες-perks και τα game styles είναι περιορισμένα (ένα τουρνουά, το αφεντικό με τους υπασπιστές τους, η αρένα και η μονομαχία) ενώ όσο περπατάς στα επόμενα chapters τόσο αυξάνονται οι τρόποι που μπορείς να προξενήσεις πόνο στον αντίπαλο σου και να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στο να ξαναγίνεις τρομερός πολεμιστής με σάρκα και οστά. Οι μάχες κρίνονται στο ποιος θα βγάλει 2 φορές τον αντίπαλο του KO και στο τέλος κάθε μάχης κερδίζεις χρήματα τα οποία ξοδέυεις για να βελτιώσεις τον εξοπλισμό σου και τον οπλισμό σου.

Στο δεύτερο Chapter σου δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιείς και throwing weapons (Ερε αστεράκι Shuriken που έχει να φύγει) ενώ ξεκινάς να χρησιμοποιείς και πιο δυνατά και καταστροφικά όπλα (γκλομπ, nunchaku και "ματσούκια") καθώς προστίθενται και άλλοι συνδυασμοί και combos στο οπλοστάσιο σου. Ταυτόχρονα, προστίθεται και η επιλογή challenge στην οποία θα πρέπει όχι μόνο να κατατροπώσεις τον εχθρό σου αλλά θα πρέπει να το πετύχεις αυτό ικανοποιώντας ορισμένες ειδικές συνθήκες που μπορεί να σε φέρνουν είτε σε μειονεκτική θέση εσένα, είτε σε θέση υπεροχής τον αντίπαλο (πχ να πολεμήσεις χωρίς περικεφαλαία ή να χωρίς όπλο).
Στο τρίτο Chapter ξεκινάς να χρησιμοποιείς μαγεία (προστίθενται άλλο ένα κουμπάκι δηλαδή) και σου προσφέρεται ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία καταστροφικών όπλων για να χρησιμοποιήσεις σε  διαφορετικούς συνδιασμούς και combos. Τα challenges κάπου εδώ αρχίζουν να γίνονται τουλάχιστον διαστροφικά. Και κάπως έτσι συνεχίζεται η κανονική πορεία της ιστορίας.

Το θετικό είναι ότι το παιχνίδι δεν σε αφήνει εξ' αρχής να κατεβάσεις όλα τα chapters παρά μόνο όταν τελειώσεις αυτό το οποίο βρίσκεσαι, έτσι γλυτώνεις να κατεβάσεις ένα παιχνίδι που θα ήταν 250mb και απλά κατεβάζεις αρχικά 70mb και 20 mb επιπλέον για κάθε chapter που προχωράς.

O εξομοιωτής μάχης είναι πολύ έξυπνα σχεδιασμένος. Οι διαφορετικές κινήσεις προέρχονται από την τους συνδιασμούς του pad αλλά και των πλήκτρων που χρησιμοποιείς δεξιά. Άλλοτε σε συμφέρει να χρησιμοποιήσεις υψηλό χτύπημα με το όπλο σου, άλλοτε διπλή χαμηλή κλωτσιά και άλλοτε τούμπα αποφυγής. Όλα γίνονται κτήμα του παίκτη πολύ γρήγορα και εύκολα καθώς το παιχνίδι σου προσφέρει του διαφορετικούς συνδιασμούς αργά καθώς εξελίσσεται το παιχνίδι έτσι ώστε να μην πελαγώσεις στην αρχή.

Τέλος, τα ηχητικά εφέ καθώς και η μουσική που χρησιμοποιεί το παιχνίδι είναι άριστα. Πραγματικά σε πηγαίνουν στην Ιαπωνία και δημιουργούν ένταση και περαιτέρω ενδιαφέρον για την μάχη.

Αρνητικούλια: Άλλο ένα free-to-play but pay-to-win παιχνίδι. Η δυσκολία στα διάφορα επίπεδα πολλές φορές αυξάνεται εκθετικά και θα πρέπει ή να ξοδέψεις πολύ χρόνο μαζεύοντας τα απαραίτητα χρήματα για να βελτιώσεις την πανοπλία ή το όπλο σου ή να ξοδέψεις τα διαμαντάκια (τα οποία αγοράζεις ή κερδίζεις με τρομερό κόπο απο διαφορα achievements) για να ξεμπερδεύεις μια ώρα αρχύτερα. Το μεγάλο αρνητικό είναι η ύπαρξη μπάρας ενέργειας που δεν σου επιτρέπει να πραγματοποιήσεις πάνω από 5 μάχες συνεχόμενες μέχρι να ξαναγεμίσει (που αυτό παίρνει κανένα μισάωρο) ή 5 διαμαντάκια εάν μπορεί κάποιος να τα διαθέσει. Το συγκεκριμένο στοιχείο αποτελεί και το κυρίως αρνητικό του παιχνιδιού. Επίσης, σε συσκευές με 512Mb RAM παρατηρούνται προβληματάκια στην ομαλή λειτουργία του παιχνιδιού, ενώ ακόμα και σε συσκευές με 1Gb RAM ίσως χρειαστεί να τρέχει σε χαμηλά γραφικά.



Ετυμηγορία Παραθυρόφιλων: Ντάξει εάν φάμε την όλη παπατζιά για την ιστορία με τις σκιές, που εγώ θεωρώ ότι κρύβουν αριστοτεχνικά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι με πραγματικά μοντέλα θα ήταν απίστευτα βαρύ για να σηκωθεί από ένα κινητό, οι developers μας παρέχουν ένα άρτιο και καλοφτιαγμένο παιχνίδι που μπορεί να σου παρέχει άπειρες ώρες διασκέδασης και "ευχάριστου" πονοκεφάλου για να περάσεις τα διάφορα επίπεδα. Εγώ μετά από 2 μήνες ασταμάτητου παιχνιδιού μόλις που κατάφερα να φτάσω στο 4ο Chapter (με το σπαθί μου φυσικά, not-a-cent-spent) και μπορώ να πω ότι σε ορισμένες μάχες ή προκλήσεις το παιχνίδι είναι ανελέητο. Η ποικιλία που σου παρέχει σε οπλισμό και πανοπλίες σε καθηλώνει και σε κάνει να δημιουργείς συνέχεια συνδυασμούς και βελτιώσεις σε αυτόν. Τέλος, τα perks που σου δίνονται σιγά-σιγά ομορφαίνουν το παιχνίδι σου και το κάνουν πιο περίπλοκο έτσι ώστε να μην απλά ένα παιχνίδι ξύλου, καθώς του προσθέτουν και στοιχεία παιχνιδιού στρατηγικής. Αρνητικά θα σχολιάσω και εγώ το κομμάτι της μπάρας ενέργειας καθώς σε σταματάει ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Ένα 4 στα 5 αστέρια από εμάς και πολύ θετική σκέψη για όποιον από εσάς το ξεκινήσει.

Κατέβασε το παιχνίδι από εδώ ή από το διπλανό QR Code!

Στείλτε μας ποιο παιχνίδι θέλετε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο να σχολιάσουμε και να βγάλουμε την ετυμηγορία μας στην σελίδα μας στο Facebook.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Design by Παραθυρόφιλοι © 2015