Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->




Η Παρασκευή κατά κόρον αποτελεί μια μέρα ξενοιασιάς για όλους μας. Οι Παραθυρόφιλοι συνεισφέρουν στο κλίμα χαριτωμενιάς που χαρακτήριζει την παρούσα ημέρα και θα σας παρουσιάζουμε κάθε Παρασκευή ένα αγαπημένο μας παιχνίδι. Review, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και στρατηγικές όλα σε ένα άρθρο νοικοκυρεμένα και όμορφα.

Αυτήν την Παρασκευή παρουσιαζόμενο παίγνιον είναι το Cloud Raiders. Αγαπημένο παιχνίδι πολλών από εμάς που καθηλώνει τον χρήστη με τον πανέμορφο σχεδιασμό του, τον συνδιασμό στρατηγικής και ευφυίας που απαιτεί αλλά και τα συνεχή  και διαδοχικά Updates που δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα. 'νταξει -'νταξει βολευτήκαμε με αυτό γιατί ποτέ δεν πήραμε στα Windows το Clan Wars, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πόσο προσεγμένο και ευφάνταστο είναι και το Cloud Raiders. Είναι ένα παιχνίδι που θα σε κάνει να ξοδέψει πολλές ώρες ευχάριστα επιτίθοντας σε ξένα sky islands ή προσπαθώντας να οργανώσεις την άμυνα του δικού σου νησιού ώστε να γίνει απροσπέλαστο στους επιθέμενους σε εσένα. 

Πιο αναλυτικά, ξεκινώντας το νησί σου είναι σαν καταυλισμός τσιγγάνων. Περιλαμβάνει 1-2 εργάτες, το κεντρικό HQ (που πρέπει να το προστατεύσουμε με νύχια, δόντια, μαλλιά, μύτες και αυτιά μαζί καθώς αποτελεί τον πυρήνα του νησιού) και κάτι χαμόσπιτα-τσαντήρια. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να αναπτύξεις το νησί σου έτσι ώστε να είσαι αυτάρκης πόρων, άρτιος επιθετικοαμυντικά (Yin-Yang φάση, passive-agressive, άμυνα και επίθεση μαζί ντε!) και να διατηρείς μια ροή στο παιχνίδι σου. Μέρα με την μέρα όλο και περισσότερα κτήρια θα προστίθενται στο νησί σου, και θα έχεις να ασχοληθείς με μεγαλύτερους πληθυσμούς στρατών, μεγαλύτερα ποσά πόρων και πάνω από όλα με upgrades εκεί που χρειάζεται για να επιτύχεις την εκάστοτε στρατηγική σου. Φυσικά ισχύει και η ελληνική παροιμία "Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες".



Στην αρχή το παιχνίδι είναι πολύ Campaign-based. Σου επιθένται, όταν εσύ το θες και είσαι έτοιμος, ΝPC στρατοί του παιχνιδιού, στην αρχή πειρατές και μετά ορκς, και αφού αμυνθείς επιτυχώς τους αντεπιτίθεσαι για να τους κλέψεις εσύ τους πόρους τους. Βοηθός σου στην όλη διαδικασία άμυνας έναντι των εχθρών που σου στέλνει το παιχνίδι είναι 3 δυνάμεις που τις αναβαθμίζεις και τις ξεκλειδώνεις σταδιακά.
Μετά από αυτό το κομμάτι αρχίζει το αλισβερίσι αμυνεπιθέσεων με του πραγματικούς παίκτες που παίζουν αυτό το παιχνίδι σε όλον τον κόσμο. Υπάρχουν μέρες που θα επιτίθεσαι και θα κλέβεις πόρους και θα κάνεις τα πολυπόθητα upgrades που εσύ θες στα κτήρια σου και άλλες μέρες που θα σε χτυπάνε αλύπητα και εσύ δεν θα μπορείς να πάρεις ανάσα (αναθεματισμένο Stronghold, ένα μήνα πάλευα για να μαζέψω τον χρυσό για το upgrade στο 8 lvl).
Αναλύοντας τώρα το τι περιλαμβάνει το νησί σου:
Υπάρχουν κτήρια που προσφέρουν πόρους στο νησί, ή βοηθούν στην αποθήκευση αυτών για μελλοντική χρήση, αλλά ειναι και τα πρώτα που θα επιτεθούν οι εχθροί μας. Υπάρχουν και αρκετά κτήρια που χρησιμοποιούνται για να αναβαθμίζεις τον στρατό, τα αμυντικά σου μέσα, για να δημιουργείς φίλτρα που σε βοηθούν να γιατρεύεις ή να εξαγριώνεις τον στρατό σου όταν χρειάζεται και τελικά τα κτήρια εκπαίδευσης και αποθήκευσης των στρατευμάτων σου καθώς και τα κτήρια που οχυρώνουν το χωριουδάκι μας... ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ! Και δεν πρεπει να ξεχνάμε ότι δεν έχει σημασία πολλές φορές ο αριθμός των αμυντικών μέσων που χρησιμοποιούμε αλλά η αρχιτεκτονική που θα τοποθετούμε στον χώρο και το τι επιπέδου είναι. (Strategy game σε λέω είναι!!!)

Πριν αναφέρθηκα στους πόρους που έχει το παιχνίδι: Σε αυτό το παιχνίδι όλα γυρίζουν γύρω απο τον χρυσό. Όταν έχεις χρυσό μπορείς να κάνεις πολλά και όταν δεν τον έχεις απλά προσπαθείς να τον αποκτήσεις. Είναι ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος πόρος και πάντα φροντίζουμε να διαθέτουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες απο δαύτον για να μπορεί το παιχνίδι να έχει ροή. Αφετέρου, το παιχνίδι εισάγει ένα πολύ πρωτότυπο πόρο που τον ονομάζει clouds (Ουδεμία σχέση με το icloud, μην μπερδεύουμε τον κόσμο). Τα συλλέγεις με τα cloud beacons και τα αποθηκεύεις στα cloud silos. Επίσης, περιλαμβάνει και τα διαμαντάκια τα οποία τα αποκτάς είτε ολοκληρώνοντας κάποια tasks που σου δίνει το παιχνίδι, είτε κερδίζοντας achievements μέσω του Stronghold είτε φυσικά αγοράζοντας τα. Είναι ο πιο σπάνιος από τους 3 πόρους και θα μπείτε πολλές φορές στον πειρασμό να τον χρησιμοποιήσουμε για να επιταχύνουμε την κατασκευή ενός κτηρίου.
To σύστημα μάχης:

Όταν αμύνεσαι από άλλους παίκτες το νησί σου είναι στο έλεος του επιτιθέμενου. Δηλαδή η άμυνα σου είναι ότι κάνουν οι πύργοι και τα υπόλοιπα αμυντικά συστήματα που έχεις δημιουργήσει και εσύ δεν μπορείς να επέμβεις κάπως, παρά μόνο να μάθεις το αποτέλεσμα μετά και να δεις το replay για να βρεις τα αδύνατα σημεία του νησιού σου.

Όταν επιτίθεσαι, αντιθέτως, όλα είναι χειριζόμενα απο σένα. Βασικά, όταν λέω όλα εννοώ το τι units θα διαλλέξεις να πάρεις μαζί σου, στο πώς θα τα παρατάξεις στο αντίπαλο νησί και κυρίως το πότε θα τα παρατάξεις. Tο που θα επιτεθούν και πότε αυτό δεν καθορίζεται από τον παίκτη καθώς η κάθε μονάδα είναι εκ των προτέρων προγραμματισμένη να πραγματοποιεί μια συγκεκριμένη λειτουργία. Πάντα διαλλέγουμε τις μονάδες μας με βάση του τι θέλουμε να πετύχουμε: χρήμα και πόρους, δόξα ή εκδίκηση. Έτσι καλύτερος στρατηγός δεν είναι αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες ή τις πιο εξελιγμένες, αλλά αυτός που μπορεί να τις συνδιάσει για να φτάσει στο στόχο του πιο γρήγορα και με λιγότερες απώλειες!

Κράζοντας: Free-to-play, pay-to-win. Ούτε το πρώτο παιχνίδι είναι ούτε και το τελευταίο. Το καλό είναι ότι μπορείς να επιζήσεις και χωρίς διαμαντάκια απλώς ξέρεις ότι η εξέλιξη σου είναι πολύ πιο αργή και ότι θα τσαλαπατηθείς από τους παίκτες που τα χρησιμοποιούν. Δεν έχω να προσθέσω άλλα αρνητικά σχόλια (και εγώ ο ίδιος σταυροκοπιέμαι με τον εαυτό μου!)

Ετυμηγορία Παραθυρόφιλων: Νομίζω ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είναι περιττό καθώς μετά παρρησίας και ευγλωτίας σας ανέπτυξα το πόσο πολύ μπορεί να απορροφήσει κάποιον αυτό το παιχνίδι. Δοκιμάστε το και μόνοι σας και θα δείτε ότι δεν θα ξεκολλάτε. 5 στα 5 αστέρια από εμάς και εάν γίνονταν θα βάζαμε και παραπάνω. Άλλωστε ποιος δεν θα λάτρευε ένα παιχνίδι που σχεδόν κάθε βδομάδα σου παρέχει ένα πανέμορφο update με μινι προκλήσεις που σου χαρίζουν πόρους (και πολύτιμα διαμαντάκια παρακαλώ) αλλά σπάνε και την ρουτίνα των συνεχών επιθέσεων και αμυνών. Καλά Raids εύχομαι σε όποιον το ξεκινήσει και συγγνώμη προκαταβολικά εάν σας διαλύσω το νησί σας. Ιn the end, we are all living in a pirates world.

 








Ιδέες, προτάσεις αλλά και σχόλια για τις Gaming Fridays στην σελίδα μας στο Facebook.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Design by Παραθυρόφιλοι © 2015